Οκτάωρο για… λίγους! -Στο 55,88% οι ευέλικτες μορφές εργασίας στις νέες προσλήψεις...

Οκτάωρο για… λίγους! -Στο 55,88% οι ευέλικτες μορφές εργασίας στις νέες προσλήψεις τον Αύγουστο

534
SHARE

Ολοένα και συρρικνώνεται η πλήρης απασχόληση, ενώ οι ευέλικτες μορφές εργασίας εξακολουθούν να κάνουν «θραύση». Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της «Εργάνη» για τον Αύγουστο τα οποία, όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης «είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, και έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα και όσα είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης «η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης».

Και παραθέτει τα στοιχεία της «Εργάνη» σύμφωνα με τα οποία:
«I. Η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί –μετά το 2014- να διευρύνεται ανησυχητικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης –στις νέες προσλήψεις- το μήνα Αύγουστο του 2018 εκτοξεύτηκαν στο 55,88%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 44,12%!.

II. Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης εμφανίζεται αρνητικό (-7.748), επιβεβαιώνοντας τoν εποχικό χαρακτήρα των θέσεων απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

LEAVE A REPLY