ΟΛΘ: Έκτακτη γ.σ. στις 25 Ιανουαρίου για τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης –...

ΟΛΘ: Έκτακτη γ.σ. στις 25 Ιανουαρίου για τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης – Αντιδρά η ΟΜΥΛΕ

370
SHARE
Se koinopraksi poy symetexei kai o omilos Sabbidi to 67% tou OLTH

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ για τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε., σε νέα συνεδρίασή του – υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της εταιρείας, κ.Μέλιος, είχε αρνηθεί να εντάξει το εν λόγω θέμα στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης του δ.σ. και το ΤΑΙΠΕΔ αντιδρώντας έστειλε εξώδικο επιστολή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά μάλλον δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη βασική τριάδα του δ.σ. (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), αλλά στη μεταβατική αυτή διοίκηση δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της εταιρείας έγινε παρέμβαση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι τάχθηκαν για μια ακόμη φορά κατά της πώλησης και υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Στο ίδιο μήκος κύματος η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) με σημερινή ανακοίνωσή της ζητεί να τερματιστεί ο Διαγωνισμός “πώλησης” του  ΟΛΘ και να προχωρήσει στην αυτοδύναμη ανάπτυξη με  άμεσες επενδύσεις  σε πάγια  υποδομές και προσωπικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι “δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος, που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  στον πλήρη μαρασμό”.

LEAVE A REPLY