ΟΛΘ: Αναβολή της υπογραφής της αγοραπωλησίας λόγω εθνικοποίησης της ρωσικής τράπεζας, που...

ΟΛΘ: Αναβολή της υπογραφής της αγοραπωλησίας λόγω εθνικοποίησης της ρωσικής τράπεζας, που έχει εκδόσει την εγγυητική επιστολή των επενδυτών

1170
SHARE
TAIPED: Treis desmeytikes prosfores gia ton OLTH

Για τις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. αναβλήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξίας των επενδυτών για το 67% του ΟΛΘ, λόγω της σημερινής ανακοίνωσης περί θέσης υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης – δηλαδή περί διάσωσης και ουσιαστικά κρατικοποίησης – της τράπεζας Promsvyazbanκ,  η οποία έχει εκδόσει την εγγυητική επιστολή της συναλλαγής για τους επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση των επανελέγχων όλων των τραπεζικών κινήσεων της συγκεκριμένης τράπεζας, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, εντός ολίγων 24ώρων θα είναι δυνατή η αποστολή της εγγυητικής επιστολής.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η εθνικοποίηση της συγκεκριμένης ρωσικής τράπεζας από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοινώθηκε σήμερα και ότι η συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της (είναι ιδιωτική τράπεζα) κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, γεγονός που φαίνεται να αντικρούει τα σενάρια-φήμες που αμέσως κυκλοφόρησαν περί ενδεχόμενης ύπαρξης αμερικανικού “δακτύλου” πίσω από τη σημερινή αυτή εξέλιξη σχετικά με τον ΟΛΘ, καθώς και πιο κλειστά” αλλά και πιο ανοιχτά οι ΗΠΑ – πρόσφατα δια δηλώσεων του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, κ.Τζέφρι Πάιατ – έχουν πολεμήσει την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ από τη συγκεκριμένη Κοινοπραξία. Επίσης, μεταδίδουν ότι η εν λόγω τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας.

Το Reuters μεταδίδει ότι σύμφωνα με την τυπική διαδικασία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, μια τράπεζα τίθεται για πρώτη φορά υπό προσωρινή διαχείριση και στη συνέχεια τα κεφάλαια διάσωσης εισάγονται από ένα ειδικό ταμείο κεντρικής τράπεζας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διάσωση ρωσικής τράπεζας από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες.

LEAVE A REPLY