ΟΛΘ: Αρχές Μαρτίου μπαίνουν οι επενδυτές – Προσδοκίες για συνολικές επενδύσεις από...

ΟΛΘ: Αρχές Μαρτίου μπαίνουν οι επενδυτές – Προσδοκίες για συνολικές επενδύσεις από 256,9 έως 441,6 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026

406
SHARE

Από 256,9 έως 441,6 εκατ. ευρώ αναμένεται να κυμανθούν οι συνολικές επενδύσεις (στα 180 εκατ.ευρώ ανέρχονται οι υποχρεωτικές εντός επταετίας) που θα γίνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2026, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου, η οποία κατατέθηκε – και ξεκίνησε κιόλας απόψε η συζήτησή της – στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενώ στο ίδιο διάστημα αναμένεται συνολική αύξηση των εσόδων της ΟΛΘ ύψους 834 εκατ.ευρώ χάρη στην αύξηση των εργασιών που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση και οι επενδύσεις. (σ.σ: Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ του Ιουνίου του 2017).

Η σύμβαση αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει η καταβολή του τιμήματος των 231,926 εκατ.ευρώ από την Κοινοπραξία των επενδυτών και η εγκατάσταση της «South Europe Gateway Thessaloniki», της εταιρείας ειδικού σκοπού, που σύστησε η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» και «Terminal Link SAS»  στον ΟΛΘ αναμένεται στις αρχές Μαρτίου.

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εξέλεξε το νέο μεταβατικό εννεαμελές δ.σ. της εταιρείας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα είναι ξανά οι κ.κ.Μέλιος και Μακρής και με εξαίρεση τη μη συμμετοχή σε αυτό εκπροσώπων των εργαζομένων δεν υπάρχουν όπως γνωστοποιήθηκε άλλες αλλαγές σε πρόσωπα σε σύγκριση με το προηγούμενο δ.σ.

LEAVE A REPLY