Saturday , 20 April 2024

ΟΛΘ: Δυο κρουαζιερόπλοια θα “δέσουν” μαζί στις 8 Μαΐου – Τα σχέδια για το κτήριο του επιβατικού σταθμού

Δύο κρουαζιερόπλοια θα δέσουν την ίδια ημέρα – συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου – στον ΟΛΘ, κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και καταδεικνύει την ανοδική τροχιά του λιμανιού στον τομέα της κρουαζιέρας.

Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια Celestyal Crystal της Celestyal Cruises (με home porting) και Aegean Odyssey της εταιρείας “The Odyssey Experience”, ενώ συνολικά όπως τόνισε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο εκτελεστικός πρόεδρος του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, φέτος αναμένονται 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΘ έναντι 17 πέρυσι.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται επίσης να καταφτάσουν τον ΟΛθ οι δυο νέες μεγάλες γερανογέφυρες (σ.σ. επένδυση 15,7 εκατ.ευρώ) που έχει παραγγείλει η διοίκηση του λιμανιού στο πλαίσιο των υποχρεωτικών επενδύσεων αναβάθμισης του ΟΛΘ, ενώ όπως επισήμανε ο κ.Λιάγκος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλες δυο τέτοιες γερανογέφυρες.

Μετά από ένα τρίμηνο αναμένεται, επίσης, να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο dry port του ΟΛΘ στα Βαλκάνια που θα εδρεύει στη Σερβία, όπου εξετάζονται δυο περιοχές, ενώ όσον αφορά στις χρήσεις που θα έχει μετά την στατική αποκατάσταση και ανακαίνισή του το εμβληματικό κτήριο του παλιού τελωνείου και νυν επιβατικού σταθμού, ο πρόεδρος του λιμανιού γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από ολλανδική εταιρεία. Πάντως τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας ξενοδοχείου, επισημαίνοντας πως δεν είναι στις προθέσεις του να δημιουργηθεί “μία πόλη μέσα στην πόλη” και ότι στόχος της διοίκησης του λιμανιού είναι οι χρήσεις του εν λόγω κτηρίου να υποστηρίζουν τον τομέα της κρουαζιέρας.

Σύντομα επίσης, αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των καθυστερήσεων στην Πύλη 16 ως προς τις φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *