ΟΛΘ: Επενδύσεις, logistics στα Βαλκάνια και αναδιοργάνωση εταιρείας προαναγγέλλει η Κοινοπραξία των...

ΟΛΘ: Επενδύσεις, logistics στα Βαλκάνια και αναδιοργάνωση εταιρείας προαναγγέλλει η Κοινοπραξία των επενδυτών

594
SHARE
Την πρόθεση της Κοινοπραξίας των επενδυτών να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “έξοδο της ΝΑ Ευρώπης στη θάλασσα” τόνισε ο συντονιστής της Κοινοπραξίας, κ.Σωτήρης Θεοφάνης, λίγο νωρίτερα απόψε, από το βήμα της ετήσιας εκδήλωσης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος για την κοπή της βασιλόπιτάς του.
Σύμφωνα πάντοτε με τον κ.Θεοφάνη, αυτό θα καταστεί δυνατό αφενός με επενδύσεις σε μεγάλες υποδομές-κατά κύριο λόγο στην επέκταση του 6ου προβλήτα, αφετέρου με logistics στις γειτονικές χώρες, αλλά και με αναδιοργάνωση της εταιρείας, σημειώνοντας πως το λιμάνι δεν μπορεί να επιβιώσει με λογικές δημοσίου και θα εξελιχθεί σε μια εταιρεία πελατοκεντρική με ευέλικτες δομές. Η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του 675 του ΟΛΘ από την Κοινοπραξία, κατά τον ίδιο, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου. Στην έκτακτη γ.σ. στις 25 του μηνός θα εκλεγεί η μεταβατική διοίκηση της εταιρείας και μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου, ΟΛΘ και της Κοινοπραξίας των επενδυτών.

Η Κοινοπραξία  DIEP – Terminal Link – Belterra εκτιμά ότι θα αναλάβει τη διοίκηση του λιμανιού το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου.

LEAVE A REPLY