ΟΛΘ: Προσκομίστηκε νέα εγγυητική επιστολή από την Κοινοπραξία των επενδυτών

ΟΛΘ: Προσκομίστηκε νέα εγγυητική επιστολή από την Κοινοπραξία των επενδυτών

649
SHARE

Διευθετήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr το πρόβλημα, που είχε προκύψει την περασμένη Παρασκευή με την εγγυητική επιστολή της Κοινοπραξίας των επενδυτών του ΟΛΘ (Κοινοπραξία DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Ltd), λόγω της εθνικοποίησης από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (θέση υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης) της τράπεζας Promsvyazbanκ, από την οποία έχει εκδοθεί η εγγυητική επιστολή, και η Κοινοπραξία των επενδυτών έχει προσκομίσει νέα εγγυητική επιστολή από την ίδια Τράπεζα, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξίας, η οποία ως γνωστόν έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκης, εντός του ΟΛΘ και στο κτήριο του πρώην Κεντρικού Λιμεναρχείου, με επικεφαλής τον κ.Γεώργιο Τοζίδη. Το εν λόγω Γραφείο ΔΑΛ Θεσσαλονίκης τέθηκε σε λειτουργία  σε υλοποίηση των προβλέψεων του Ν. 4389/2016 (Α΄94), σύμφωνα με τον οποίο ιδρύεται η Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) ως Ανεξάρτητη Υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό τη συμβολή – στο πλαίσιο της αρμοδιοτήτων που της αναλογούν – στην επίτευξη των προγραμματικών στόχων του ελληνικού λιμενικού συστήματος.

 

LEAVE A REPLY