ΟΛΘ: Στην τελική ευθεία η πώληση του 67% – Εγκρίθηκε από την...

ΟΛΘ: Στην τελική ευθεία η πώληση του 67% – Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

593
SHARE
Oloklirothike i ypovoli desmeftikon prosforwn gia ton OLTH

Προς ολοκλήρωση οδεύει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, μετά την σημερινή έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της πώλησης του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στην εταιρεία “South Europe Gateway Thessaloniki”, που έχει συσταθεί από την Κοινοπραξία των επενδυτών DIEP – Terminal Link – Belterra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση δόθηκε σήμερα και αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου θα οριστεί η μεταβατική διοίκηση του ΟΛΘ και θα υπογράψει την τελική τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου. Η σύμβαση αυτή θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή και μετά την σχετική έγκριση θα ολοκληρωθεί η πώληση με τη μεταβίβαση των μετοχών. Η γ.σ. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Εκτίμηση των επενδυτών ειναι ότι θα έχουν αναλάβει το management μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στις παραπάνω εξελίξεις αντιδρά η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) η οποία με ανακοίνωσή της σήμερα εξήγγειλε κινητοποιήσεις με όλα τα νομικά, αγωνιστικά και κοινωνικά “εργαλεία” για να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα κάνει παρέμβαση στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο Ευρωκοινοβούλιο και τις Επιτροπές Ανταγωνισμού και Λιμένων της Ε.Ε., όπως επίσης ότι ξεκινούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 με 24ωρη προειδοποιητική απεργία  στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης  και τετράωρη στάση εργασίας  – από ώρα 11: 00 έως ώρα 15:00  – στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ δηλώνουν επίσης θα παραστούν στη γ.σ. στην Αθήνα για να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

LEAVE A REPLY