ΟΛΘ: Στις 15 Φεβρουαρίου η εκλογή της μεταβατικής διοίκησης – Προχωρά στο...

ΟΛΘ: Στις 15 Φεβρουαρίου η εκλογή της μεταβατικής διοίκησης – Προχωρά στο μεταξύ η υπογραφή της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης

421
SHARE

Στις 15 Φεβρουαρίου θα εκλεγεί τελικά η μεταβατική διοίκηση του ΟΛΘ, καθώς πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το ΓΕΜΗ οι τροποποιήσεις του καταστατικού, που ενέκρινε ενόψει της ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Για να μην υπάρξουν πάντως καθυστερήσεις, η σημερινή έκτακτη γ.σ. ενέκρινε επίσης την εξουσιοδότηση μέλους του σημερινού δ.σ. και συγκεκριμένα του διευθύνοντος συμβούλου κ.Μακρή να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης για το 67%, η οποία αρχικά επρόκειτο να υπογραφεί από τη μεταβατική διοίκηση.

Το νέο δ.σ. όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο σημερινός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Κωνσταντίνος Μέλλιος, μπορεί να έχει από εννέα έως έντεκα μέλη και σε αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν ex officio μέλη, δηλαδή εκπρόσωποι των εργαζομένων ή του Δήμου.

Η σημερινή έκτακτη γ.σ. πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ να διαδηλώνουν έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου διεξήχθη η συνέλευση, κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της προωθούμενης παραχώρησης άλλων περιφερειακών λιμανιών. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενώ τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν βάσει σχετικής απόφασης της ΟΜΥΛΕ οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.

LEAVE A REPLY