ΟΛΘ: Συνάντηση διοίκησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

ΟΛΘ: Συνάντηση διοίκησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

375
SHARE

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της “Βόρειας Μακεδονίας” και αρμόδιο για το συντονισμό των οικονομικών υποθέσεων, κ.Koco Angjushev, είχαν τις προηγούμενες ημέρες, στη γειτονική χώρα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ.Σωτήριος Θεοφάνης και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ.Arthur Davidyan.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΟΛΘ Α.Ε. στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό η ενδεχόμενη συνεργασία με την Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακίνωση της ΟΛΘ Α.Ε., σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των επαφών, προκειμένου να ωριμάσουν περαιτέρω οι συνθήκες της αμοιβαίας συνεργασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών και εξαγωγών της γειτονικής χώρας, με χρήση εμπορευματοκιβωτίων, πραγματοποιείται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, για την ΟΛΘ ΑΕ οι μεγάλες βιομηχανίες της γειτονικής χώρας αποτελούν βασικούς πελάτες του Τομέα Συμβατικού Φορτίου, καθώς μέσω του λιμανιού μεταφέρονται οι πρώτες ύλες προς τις βιομηχανίες αυτές, όπως και τα τελικά προϊόντα.

“Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, ακολουθώντας τους στρατηγικούς στόχους του επενδυτικού σχήματος που απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό 67% των μετοχών της εταιρείας, το Μάρτιο του 2018, εφαρμόζει με συνέπεια το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας για την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του λιμανιού και παράλληλα διερευνά συστηματικά τις δυνατότητες συνεργασιών στις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κύριο κέντρο παροχής μεταφορικών υπηρεσιώνστην Βαλκανική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λεζάντα φωτογραφίας: Από αριστερά, ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και αρμόδιος για το συντονισμό των οικονομικών υποθέσεων, Koco Angjushev και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Arthur Davidyan.

LEAVE A REPLY