ΟΛΘ: Την Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης – Στην...

ΟΛΘ: Την Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης – Στην τελική ευθεία η πώληση του 67%

488
SHARE
Oloklirothike i ypovoli desmeftikon prosforwn gia ton OLTH
Μεθαύριο, Παρασκευή, θα υπογραφεί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τροποποιημένη σύμβαση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε.
Το δ.σ. του ΟΛΘ εξουσιοδότησε – βάσει της σχετικής απόφασης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης – τον διευθύνοντα σύμβουλο της σημερινής διοίκησης κ.Δημήτρη Μακρή να υπογράψει τη σύμβαση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται καθυστέρηση της διαδικασίας, αφού η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας ενόψει της πώλησης υπεγράφη μεν στην εν λόγω γ.σ., αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθεί και αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και στη συνέχεια να οριστεί το μεταβατικό δ.σ. του ΟΛΘ, το οποίο αρχικά αναμενόταν να υπογράψει τη σύμβαση. Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά νομική δέσμευση ότι την υπογραφή αυτή έπρεπε να τη βάλει το μεταβατικό δ.σ., το οποίο θα οριστεί στην επικείμενη νέα γ.σ. στις 15 Φεβρουαρίου, επελέγη η εξουσιοδότηση για υπογραφή της σύμβασης από μέλος της απερχόμενης διοίκησης.
Αμέσως μετά την υπογραφή της η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ δημοσίου και ΟΛΘ θα κατατεθεί στη Βουλή – στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προς κύρωση και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών στην εταιρεία South Europe Gateway Thessaloniki”, που έχει συστήσει η κοινοπραξία των επενδυτών DIEP-Terminal Link-Belterra Ltd.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ δηλώνουν σταθερά αντίθετοι στην πώληση του 67% του ΟΛΘ και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να την πολεμούν.

LEAVE A REPLY