Friday , 29 March 2024

Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν αντίσωμα κατά του κορονοϊού

Κοντά σε μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη βρίσκονται ερευνητές του ιατρικού κέντρου Erasmus και του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.

Σύμφωνα με το περιοδικό του πανεπιστημίου, οι Ολλανδοί ερευνητές έχουν βρει ένα αντίσωμα κατά της νόσου που προκαλείται από τον κορονοϊό.

«Αυτό είναι το πρώτο αντίσωμα που γνωρίζουμε ότι εμποδίζει τη μόλυνση και υπάρχει η πιθανότητα να γίνει επίσης ένα φάρμακο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά», δήλωσε ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας, Frank Grosveld.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου, Berend-Jan Bosch τόνισε πως πρόκειται για «ένα πολλά υποσχόμενο βήμα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υποθέσουμε την πιθανή αποτελεσματικότητα στον άνθρωπο».

Στόχος των ερευνητών είναι να συνάψουν συμφωνία με μια φαρμακευτική εταιρεία για να μετατρέψουν το αντίσωμα, σε φάρμακο ευρείας κλίμακας.

«Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, φυσικά. Μια πραγματική λύση είναι λοιπόν ένα εμβόλιο ενώ άλλοι εργάζονται σε αυτό. Ωστόσο, η ανάπτυξη ενός εμβολίου διαρκεί δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Grosveld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *