Ομοσπονδία επιχειρηματιών απέκτησε η Θεσσαλονίκη

Ομοσπονδία επιχειρηματιών απέκτησε η Θεσσαλονίκη

1789
SHARE

Η ανάγκη για την προστασία της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την υπέρμετρη φορολόγηση-και όχι μόνο-των τελευταίων ετών, οδήγησε στην ίδρυση ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχουν μέλη εμπορικών, βιομηχανικών, τουριστικών και ναυτιλιακών σωματείων της περιοχής.

Σύμφωνα με το καταστατικό του νεοσύστατου συνδικαλιστικού φορέα που αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, σκοπός της ομοσπονδίας είναι «η διεκδίκηση, διαφύλαξη, μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την «ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωσή τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς κάθε οικονομικής μορφής, την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών καθώς και την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της νεανικής επιχειρηματικότητας, της γυναικείας επιχειρηματικότητας, των εξαγωγών, του εσωτερικού εμπορίου, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Πρωτεργάτης για τη σύσταση του νέου φορέα είναι ο τέως πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Γιάννης Μανδρίνος και μέλη της ιδρυτικής επιτροπής είναι οι Ν. Μανομενίδης, Α. Χατζηκαμάρης, Μ. Πεζίκογλου, Στ. Πιστέλας, Θ. Γιαννικόπουλος, Στ. Σταυρούση, Μ. Δράμαλης και Α. Σαφλέκας.

LEAVE A REPLY