ΟΜΥΛΕ: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια από αύριο-Διεκδικούν την υπογραφή της ΣΣΕ...

ΟΜΥΛΕ: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια από αύριο-Διεκδικούν την υπογραφή της ΣΣΕ του 2018

345
SHARE

Σε αποχή διαρκείας από την εργασία των Σαββατοκύριακων και σε αποχή από την υπερωριακή εργασία προχωρούν από αύριο, Σάββατο 27 Οκτωβρίου και από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας του 2018, ενόψει και των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας σε ιδιώτες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ  (Ομοσπονδία Υπάλληλων Λιμανιών Ελλάδος) τονίζει:

«Η κυβέρνηση στην προειδοποιητική αποχή μας, της προηγούμενης Κυριακής 21/10/2018, δεν “μπήκε στον κόπο” ούτε καν να απαντήσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί για το αν λειτουργούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Δείχνει να πιστεύει ότι τα λιμάνια της χώρας είναι τυπικές δημόσιες υπηρεσίες και όχι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές που εξυπηρετούν τα νησιά και την ενδοχώρα.

Οι εργαζόμενοι των λιμανιών προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά την υπογραφή της ΣΣΕ του 2018, που ήδη βαίνει προς τη λήξη του.

Ξεκινάμε λοιπόν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις:

  • Από το Σάββατο 27/10/2018 ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την εργασία Σαββατοκύριακου.
  • Από την Δευτέρα 29/10/2018 δεν θα εργαζόμαστε υπερωριακά.

Η κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών Α.Ε, με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, προδιαγράφει ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με τη στάση της κάνει σαφές ότι δεν την απασχολεί η σωστή λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά να εισπράξει το αντίτιμο του νέου ξεπουλήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΛΥΣΗ υπογράφοντας την ΣΣΕ του 2018.»

 

LEAVE A REPLY