Οργή δικαστών κατά Πολάκη- Κάνουν λόγο για «θεσμική εκτροπή»

Οργή δικαστών κατά Πολάκη- Κάνουν λόγο για «θεσμική εκτροπή»

347
SHARE

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στην προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Η Ένωση χαρακτηρίζει την παρέμβαση Πολάκη ως «θεσμική εκτροπή», καθώς, όπως σημειώνει, με τις ονομαστικές του αναφορές σε δικαστικούς λειτουργούς, τους επιπλήττει, ζητάει αναφορά για την πορεία συγκεκριμένων υποθέσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις προτρέπει σε ενέργειες όπως η προφυλάκιση, θεωρώντας ύποπτη την καθυστέρηση.

Δικαστές και εισαγγελείς κάνουν λόγο για ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών και καλούν τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη και να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook επέκρινε δικαστές για καθυστέρηση στη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα στη μακροσκελή ανάρτησή του, στοχοποίησε ονομαστικά δικαστές που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ προανήγγειλε συνέχεια σε αυτά που έγραψε. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η απαγγελία κατηγορίας κατά του Νίκου Μανιαδάκη και η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του «έχει φέρει πανικό σε όλο το σύστημα των λαμόγιων που χρεοκόπησαν τη χώρα». Παράλληλα, διατύπωσε ερωτήματα «προς τους αρμόδιους εισαγγελείς ή την ηγεσία της Δικαιοσύνης» για την εξέλιξη συγκεκριμένων υποθέσεων, φτάνοντας ακόμη και σε κρίσεις για την ποινική αντιμετώπιση προσώπων (διατυπώνοντας εκτιμήσεις για την πιθανή προφυλάκισή τους!).

LEAVE A REPLY