Οργανώνεται διοικητικά η “ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Οργανώνεται διοικητικά η “ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

378
SHARE

Η πρώτη Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»  διεξήχθη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νέου φορέα είναι η σύνδεση της πραγματικής οικονομίας με τον πολιτισμό, με πυρήνα την ανάδειξη και εμπορική αξιοποίηση της βυζαντινής ιστορίας και μεγαλείου της πόλης (σ.σ. “Συμβασιλεύουσα” στο Βυζάντιο). 

Για το επταμελές Δ.Σ. της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, παμψηφεί εξελέγη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμος, ενώ σε σύνολο 185 ψήφων και κατά σειρά πλειοψηφίας εξελέγησαν οι κάτωθι:

-κ.κ. Νικηφόρος, Επίσκοπος Αμορίου& Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων

-κα. Παπαδοπούλου Ζαχαρώ (Χαρά), Δ/ντρια του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.) για την Κεντρική Ανατολική  Μακεδονία και Θράκη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) & Γ.Γ. του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε)

-κα. Αγγελική Δεληκάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια της Μεσαιωνικής Ιστορίας των Σερβικών Λαών, του Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας του  Α.Π.Θ, Μέλος του Δ.Σ. της Ετ. Μακεδονικών Σπουδών & Επιστημονική Δ/ντρια του Κέντρου Μελέτης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου

-κα. Χαραλαμπίδου Μαρία, Επιχειρηματίας & Μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.)  & Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.)

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε επίσης για το πρώτο Δ.Σ. της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τους κ.κ.:

-Παντελή Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.), Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.)   και Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), ως Α’ Αντιπρόεδρο και

-Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELEXPO-ΔΕΘ, ως Β’ Αντιπρόεδρο

Η σύσταση σε σώμα και η ανακοίνωση των προγραμματικών δράσεων για το τρέχον έτος προγραμματίζεται για την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

LEAVE A REPLY