Thursday , 25 April 2024

Ουκρανία: Νύχτα τρόμου για όλη την Ευρώπη μετά από ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο Zaporizhzhia

Νύχτα τρόμου σηματοδότησε όχι μόνο για την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά για όλη την Ευρώπη η φωτιά που ξέσπασε μετά από ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο Zaporizhzhia, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργπστάσιο της Ευρώπης.

Το βρετανικό Skynews μετέδωσε λίγο μετά τις 2 τα ξημερωματα ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο συγκεκριμένο ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο μετά από ρωσική επίθεση, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής και στη συνέχεια (στις 2:43) μετέδωσε ότι η είδηση επιβεβαιώνεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος μάλιστα δήλωσε-προειδοπίησε ότι αν γίνει έκρηξη θα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Τσερνόμπιλ…..(σ.σ. στις 26 Απριλίου 1986).

Τελικά, σύμφωνα με νεότερες ανταποκρίσεις, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο κτίριο εκπαίδευσης, κατασβέστηκε, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες έχουν κλείσει και δεν επηρεάστηκε ο κρίσιμος-βασικός εξοπλισμός, ενώ ο πρόεδρος τηξς χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιεί ότι απαιτείται «επείγουσα δράση» για την προστασία της ενεργειακής υποδομής της χώρας και ότι μια έκρηξη θα μπορούσε να σημαίνει “εκκένωση της Ευρώπης”.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δήλωσε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας ως αποτέλεσμα της επίθεσης, παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές που είχαν μεταδοθεί αρχικά από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *