Saturday , 20 April 2024

ΟΦΑΕ σε κυβέρνηση: “Βάλτε τέλος στο ατέρμονο παιχνίδι των Τούρκων μεταφορέων κατά των Ελλήνων αυτοκινητιστών”

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της χορήγησης επιπλέον αδειών σε Τούρκους μεταφορείς, απευθύνει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Μεταφορών και Εξωτερικών, η ΟΦΑΕ ζητά να δοθεί τέλος στο “ατέρμονο παιχνίδι”, όπως το χαρακτηρίζει, των Τούρκων αυτοκινητιστών που πλήττει τόσο τα συμφέροντα του κλάδου, όσο και της εθνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν πριν από ένα χρόνο όταν στο πλαίσιο της τροποποίησης του Πρωτοκόλλου της Μικτής Επιτροπής Μεταφορών Ελλάδας-Τουρκίας, η Άγκυρα κατάφερε να αυξήσει την ετήσια ποσόστωση των διμερών αδειών κατά 11.000.

“Οι άδειες εξαντλήθηκαν από πλευράς τους και το 2022 και μάλιστα ήδη από τα τέλη του Σεπτεμβρίου!”, υπογραμμίζει η ΟΦΑΕ, με αποτέλεσμα η τουρκική κυβέρνηση να ζητήσει την εκχώρηση επιπλέον αδειών.

“Η ελληνική πλευρά έχει ήδη υποχωρήσει παραχωρώντας προκαταβολικά στους Τούρκους 2.000 άδειες από την ποσόστωση του 2023. Και το φαινόμενο συνεχίζει μέχρι σήμερα με την ίδια ακριβώς εξέλιξη όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθώς οι Τούρκοι έχουν ήδη εξαντλήσει και τις 2.000 άδειες που τους παραχωρήθηκαν και πιέζουν εκ νέου για επιπλέον άδειες για να «βγει» το μεταφορικό έργο του έτους”, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Όπως αποκαλύπτει η ΟΦΑΕ, υπάρχει ένα υπόλοιπο περίπου 23.000 διμερών αδειών για να καλύψουν τις ανάγκες του μεταφορικού έργου μεταξύ των δύο χωρών για το 2022!

“Όσο η τουρκική πλευρά βασίζεται και πιστεύει πως θα αποδώσουν οι πιέσεις που ασκεί προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν έχει καμία ανάγκη για συνεργασία”, καταλήγει στην επιστολή η Ομοσπονδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *