Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από το ρωσικό εμπάργκο δεν έχουν λάβει εδώ...

Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από το ρωσικό εμπάργκο δεν έχουν λάβει εδώ και 3(!) χρόνια οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας

1356
SHARE

Τρία(!) χρόνια έχουν να δουν το «χρώμα» του χρήματος από τις στρεμματικές αποζημιώσεις, λόγω του ρωσικού εμπάργκο, οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Ημαθίας.

Όπως αποκάλυψε στο thesseconomy.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, η τελευταία φορά που οι αγρότες αποζημιώθηκαν ήταν το 2014, επί θητείας του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καρασμάνη.

«Στο νομό Ημαθίας, υπάρχουν συνολικά 10.000-12.000 αιτήσεις παραγωγών που εκκρεμούν», δήλωσε ο κ. Χαλκίδης και επισήμανε πως οι αποζημιώσεις θα πρέπει να καταβληθούν μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Στο πλευρό των αγροτών και ο τέως υπουργός, Γ. Καρασμάνης

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο τέως υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος με πρόσφατη ανακοίνωση του επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα.

«Το ζητούμενο από τον κύριο υπουργό, είναι το τί θα πράξει με τις τρομακτικές πλέον επιπτώσεις από το ρώσικο εμπάργκο. Πώς θα τις αντιμετωπίσει; Με την αύξηση των ποσοτήτων απόσυρσης κατά… 10.710 τόνους – την οποία μάλιστα ο ίδιος θεωρεί «ικανοποιητική»; Μα αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό. Εδώ μιλάμε για 400.000 τόνους επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιών!», τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός, Β. Αποστόλου δεν έχει θέσει το θέμα στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι το ύψος της στρεμματικής αποζημίωσης, λόγω της απαγόρευσης που επέβαλλε η Ρωσία στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε. ανέρχεται στα 0,2 ευρώ/ τόνο.

LEAVE A REPLY