Ο Γιώργος Μουρατίδης στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

Ο Γιώργος Μουρατίδης στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

714
SHARE

Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου μέσω δράσεων που θα έχουν στο επίκεντρο και το ποδήλατο βουνού βρίσκονται στον πυρήνα του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και του επικεφαλής της, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Στο πλαίσιο αυτό, με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου συστρατεύονται ποδηλάτες οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής ως ποδηλατικού προορισμού και τόπου φιλοξενίας διεθνών ποδηλατικών διοργανώσεων. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Μουρατίδης ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωραιοκάστρου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα».

Αναλυτικά η δήλωση στήριξης του Γιώργου Μουρατίδη στον Ανέστη Πολυχρονίδη έχει ως εξής:

«Αποφάσισα να ενταχθώ στη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» και να στηρίξω τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη, διότι με τον Ανέστη έχουμε κοινές αναφορές στις προσπάθειες να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Ξεκινήσαμε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά η ανάγκη για ανάπτυξη στον δήμο μας, με εξωστρέφεια και πάθος για δουλειά, μας οδήγησε σε μια γέφυρα συνεργασίας με σκοπό την αναβάθμιση του δήμου μας.

Με τον Ανέστη συνεργαστήκαμε πρώτη φορά το 2012. Τη χρονιά εκείνη εμείς -φίλοι του ποδηλάτου- ιδρύσαμε τον ποδηλατικό σύλλογο Ωραιοκάστρου με πρόεδρο εμένα. Ο Ανέστης, αντιδήμαρχος τότε της τεχνικής υπηρεσίας ασπάστηκε πλήρως το όραμά μας για την ανάπτυξη -με αειφόρο, τουριστικό, αθλητικό, αλλά και περιβαλλοντικό χαρακτήρα- του ποδηλάτου βουνού και του ορεινού μας όγκου. Δημιουργήσαμε το πρώτο ποδηλατικό μονοπάτι και στη συνέχεια αλλά τρία. Διοργανώσαμε δράσεις και δώσαμε άλλη πνοή στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Το έργο αυτό δεν προχώρησε από πλευράς δήμου στην πενταετία που πέρασε. Αντιθέτως ο ποδηλατικός σύλλογος με την ισχυρή ομάδα, που δημιουργήσαμε συνέχισε την ανοδική του πορεία κάνοντας το Ωραιόκαστρο ποδηλατικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και τη βαλκανική, φτάνοντας πέρυσι στη μέγιστη για τον ελλαδικό χώρο διοργάνωση αγώνα πρωταθλήματος κατάβασης πλαγιάς στην πρώτη επίσημα αδειοδοτημένη πίστα για αυτήν την χρήση.

Με τον Ανέστη δήμαρχο θα πάμε μόνο μπροστά στο κομμάτι αυτό, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια του δήμου φέρνοντας σε πέρας έργα και δομές με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Οραματίζομαι μια πλήρη αξιοποίηση του ορεινού όγκου τουριστικά, αθλητικά αλλά και ιστορικά, πάντα με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο και θέλω να δω τον τόπο που ζω να αποτελεί σημείο δημοκρατικής αναφοράς και αλληλεγγύης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Βιογραφικό του Γιώργου Μουρατίδη
Ο Γιώργος Μουρατίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1980. Είναι παιδί τέταρτης γενιάς Ποντίων προσφύγων και τελείωσε μηχανολόγος μηχανικός στο τεχνολογικό ίδρυμα Καβάλας το 2004. Από τότε μέχρι και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του μηχανολόγου μηχανικού στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Χριστοφορίδου και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Από το 2008 διαμένει μόνιμα στο Ωραιόκαστρο. Όντας ποδηλάτης από τα παιδικά του χρόνια, το 2012 μαζί με μια μικρή ομάδα ατόμων δημιούργησε τον πρώτο ποδηλατικό σύλλογο στο Ωραιόκαστρο κάνοντάς το γνωστό σε όλη την ελληνική ποδηλατική κοινότητα, αλλά και στα Βαλκάνια. Η πληθώρα άρτιων διοργανώσεων, δράσεων, μαθημάτων, αλλά και η δημιουργία υποδομών δημιούργησαν στο Ωραιόκαστρο ένα μόνιμο –πανευρωπαϊκό πλέον- ρεύμα επισκεπτών.

LEAVE A REPLY