Ο δήμος Βόλβης αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες κατοίκων και προσφύγων στο...

Ο δήμος Βόλβης αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες κατοίκων και προσφύγων στο Βαγιοχώρι

2372
SHARE

Σε παρατηρητή των εξελίξεων στο θέμα του προσφυγικού έχει μετατραπεί ο δήμος Βόλβης.

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, με το οποίο τάσσονταν κατά της επαναλειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, οι πρώτοι 100 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας βρίσκονται ήδη στη συγκεκριμένη δομή, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της Λέσβου που επιχειρεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα το Βαγιοχώρι αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, γεγονός που θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την διαβίωση των προσφύγων.

«Γρίφος» η στάση της δημοτικής αρχής

Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι  οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν καλύτερες συνθήκες καθώς τα επεισόδια μεταξύ των προσφύγων για ένα… πιάτο φαγητό είναι συχνά ενώ τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος.

Η αναφορά στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Μαΐου 2018 ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η υγεία και η ζωή των προσφύγων που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αν λάβει κανείς υπόψη του τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και σήμερα (σ.σ. φωτογραφίες από life-events.gr).

«Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να κρύβεται πίσω από την Πολιτεία η διοίκηση του δήμου, η οποία όλο αυτό το διάστημα δεν φρόντισε να εκπονήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των αναγκών των ανθρώπων αυτών», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τα πάντα για τη Βόλβη», Γιάννης Βαλερής.

LEAVE A REPLY