Ο δήμος Βόλβης «βουλιάζει» στα ιαματικά λουτρά της Ν. Απολλωνίας

Ο δήμος Βόλβης «βουλιάζει» στα ιαματικά λουτρά της Ν. Απολλωνίας

2086
SHARE

Σε…γάγγραινα για τα οικονομικά του δήμου Βόλβης έχει εξελιχθεί, τα τελευταία  χρόνια, η υπόθεση των ιαματικών λουτρών της Νέας Απολλωνίας.

Σύμφωνα με τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το σώμα ορκωτών λογιστών (ΣΟΛ), το χρέος της δημοτικής επιχείρησης ξεπερνά σήμερα τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για την απόδοση ευθυνών στις προηγούμενες διοικήσεις της ανώνυμης εταιρίας.

«Ο ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων γινόταν με ‘μεγάλη μαεστρία’, όπως λέει και ο ορκωτός (λογιστής) κ. Ζωίτσας», κατήγγειλε με έγγραφο που κοινοποίησε στις 15 Μαρτίου του 2018 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου των λουτρών της Ν. Απολλωνίας, Β. Ζωγράφος.

«Από τις ανωμοτί καταθέσεις των μελών του ΔΣ της επιχείρησης προκύπτει ότι η εταιρεία προέβη σε προσλήψεις προσωπικού για έκτακτες ανάγκες, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, εγγραφή στο ΙΚΑ και καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) και ασφαλιστικών εισφορών. Η λογιστικοποίηση αυτών των δαπανών και εξόδων μισθοδοσίας έγινε με εικονικές εγγραφές σε άλλους κωδικούς, παγίων και όχι μισθοδοσίας»,σημειώνεται στο πόρισμα ελέγχου του Οικονομικού Επιθεωρητή για την περίοδο 2007-2010.

«Παρατηρητής η διοίκηση του δήμου»

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου Βόλβης μοιάζει να αδυνατεί να δώσει λύση στο θέμα της οικονομικής «αιμορραγίας» των ιαματικών λουτρών της Νέας Απολλωνίας.

«Τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας αυτή τη στιγμή αξιοποιούνται από τις εγκαταστάσεις της παλαιάς λουτρόπολης, μέσω της δημοτικής ανώνυμης εταιρίας των Λουτρών, που λειτουργούν σε καλό επίπεδο»,δήλωσε σε συνέντευξη του σε ενημερωτικό site ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας.

«Πρόκειται για μια υπόθεση, στην οποία η δημοτική αρχή έχει το ρόλο παρατηρητή, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υποδομή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σωστά και να αποφέρει τεράστια έσοδα στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τα πάντα για τη Βόλβη» και υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Βαλερής.

LEAVE A REPLY