Ο ΟΛΘ έγινε το πρώτο “πράσινο” λιμάνι σε Ελλάδα και Μεσόγειο-Δυναμική είσοδος...

Ο ΟΛΘ έγινε το πρώτο “πράσινο” λιμάνι σε Ελλάδα και Μεσόγειο-Δυναμική είσοδος στο δίκτυο “Green Award”

430
SHARE

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο “πράσινο λιμάνι” στην Ελλάδα αλλά και τη Μεσόγειο, χάρη στη συμμετοχή του στο δίκτυο “Green Award”, η οποία ανακοινώθηκε απόψε το βράδυ σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η ΟΛΘ ΑΕ, συμμετέχει, αναλυτικότερα, στο δίκτυο ως Πάροχος Κινήτρων (IncentiveProvider) του Green Award, προσφέροντας έκπτωση 15% στα λιμενικά τέλη στα πιστοποιημένα με Green Award πλοία που επισκέπτονται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Green Award Certificate είναι ένα πιστοποιητικό για πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες, που υπερβαίνουν την δια νόμου οριζόμενη υποχρέωση που αφορά τα περιβαλλοντολογικά κίνητρα. Η διαδικασία πιστοποίησης  Green Award πραγματοποιείται από το Bureau Green Award, το εκτελεστικό όργανο του Green Award Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1994.

Η φιλοσοφία του Green Award Foundation είναι να προάγει υψηλά πρότυπα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ασφάλεια στη ναυτιλία, εντοπίζοντας, αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ναυτιλία, μέσω της λειτουργίας ενός μη κερδοσκοπικού συστήματος πιστοποίησης, που αξιολογεί την ασφάλεια και την περιβαλλοντική απόδοση.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε: «Οι εταίροι της ΟΛΘ ΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή της εταιρίας στο δίκτυο Green Award, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως τόσο στην προσήλωση του νέου επενδυτικού σχήματος στην ανάδειξη πρακτικών και συνεργείων, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιμενικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, όσο και στην εφαρμογή ενός σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επικεντρωμένο στις αρχές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και με κύριο άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και στο μέλλον να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Green Award, Δημήτριος Ματθαίου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ, Σωτήριο Θεοφάνη και δήλωσε τα εξής: “Ως Πρόεδρος του ιδρύματος Green Award, ως έμπειρος στέλεχος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά πάνω από όλα ως Έλληνας που προέρχεται από ένα έθνος που κρατάει την ηγετική του θέση στη Ναυτιλία και είναι η πατρίδα των ναυτικών παγκοσμίως, νιώθω πολύ περήφανος που καλωσορίζω το πρώτο ελληνικό λιμάνι, ως το νέο μας Πάροχο Κινήτρων, στο Ίδρυμα Green Awards. Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως μέλος αυτής της παγκόσμιας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης κοινότητας,ενώνει τις δυνάμεις του με 36 άλλα λιμάνια από όλο τον κόσμο και 75 άλλους ΠαρόχουςΚινήτρων. Εκτιμώ, ότι η πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, θα λειτουργήσει ως έναυσμα στην τοπική και περιφερειακή ναυτιλιακή κοινότητα και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον στις διοικήσεις και άλλων λιμανιών, ώστε να ακολουθήσουν το αξιοσημείωτο παράδειγμα της ΟΛΘ ΑΕ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Εκτελεστικός Διευθυντής του δικτύου Green Award, Jan Fransen, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός πενταετίας θα γίνει μέλος του δικτύου ακόμη ένα λιμάνι της περιοχής.

LEAVE A REPLY