Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι 600 πληρωμένες συνδρομές μελών επιμελητηρίου

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι 600 πληρωμένες συνδρομές μελών επιμελητηρίου

504
SHARE

Μπορεί οι επιμελητηριακές εκλογές να έχουν κλαδικό χαρακτήρα και να αφορούν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμπλέκονται και παράγοντες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την όλη διαδικασία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εμπλοκής μεγαλομετόχου αθηναϊκής ΠΑΕ, ο οποίος τηλεφώνησε σε πρόεδρο αθλητικού σωματείου της Βέροιας και του ζήτησε να συμβάλλει στη στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου πρόεδρο στο επιμελητήριο Ημαθίας.

Ωστόσο, ο γνωστός επιχειρηματίας εξ Αθηνών συνάντησε την άρνηση του προέδρου του τοπικού αθλητικού σωματείου, επειδή συγγενής του ήταν υποψήφιος με άλλο συνδυασμό στις επιμελητηριακές εκλογές.

Η πληρωμή συνδρομών

Μια άλλη πρακτική όμως που ακολουθείται ευρέως και είναι διαχρονική είναι η πληρωμή συνδρομών των μελών από υποψήφιους προέδρους επιμελητηρίων.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μέλη «σταυρώνουν» τον υποψήφιο που κάλυψε το ύψος της δαπάνης για συνδρομή στο επιμελητήριο όπου ανήκουν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση υποψηφίου προέδρου επιμελητηρίου, ο οποίος σε πρόσφατες εκλογές πλήρωσε 600(!) συνδρομές μελών, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και όπως ήταν φυσικό, επανεξελέγη άνετα.

LEAVE A REPLY