Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γ. Μασούτης εξελέγη α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γ. Μασούτης εξελέγη α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ

683
SHARE

Στο αξίωμα του α΄ αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) εξελέγη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Γιάννης Μασούτης, στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Διοικητικής Επιτροπής του κορυφαίου οργάνου που εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια και τον επιχειρηματικό κόσμο όλης της χώρας.

Η εκλογή του κ. Μασούτη στη ΔΕ της ΚΕΕΕ αποτελεί σημαντικό γεγονός τόσο για το ΕΒΕΘ όσο και για τους επιχειρηματίες- μέλη του, οι οποίοι θα έχουν πλέον ακόμη πιο ισχυρή φωνή για την ανάδειξη – μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων- των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το επιχειρείν (μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες, εξαγωγές) στη Θεσσαλονίκη και την προώθηση λύσεων γι’ αυτά.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά του για την θέση του α΄ αντιπροέδρου, ενώ απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ για την ισχυροποίηση του Επιμελητηριακού θεσμού, καθώς και για την υλοποίηση δράσεων που θα έχουν στο επίκεντρό τους το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Διανύοντας τον όγδοο χρόνο της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που συνέθλιψαν την υγιή επιχειρηματικότητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η ΚΕΕΕ θα επιδιώξει την αλλαγή σκηνικού με συγκροτημένες προτάσεις προς την Πολιτεία, ως θεσμοθετημένος σύμβουλός της. Και εγώ προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι προτάσεις μας να βρουν ευήκοα ώτα στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς, από τους οποίους εξαρτάται εν πολλοίς η αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μασούτης υπογραμμίζοντας πως στην ατζέντα της νέας διοίκησης της ΚΕΕΕ περιλαμβάνονται ζητήματα αιχμής όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και των φόρων, η αντιμετώπιση της πολυνομίας, η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η προσέλκυση επενδύσεων, η ρευστότητα στην αγορά, η πάταξη του λαθρεμπορίου, η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται για την επιχειρηματικότητα, η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων καθώς και των αποκρατικοποιήσεων, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή, αλλά κυρίως η εμπέδωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά που προϋποθέτει, πρωτίστως, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα μακράς πνοής, που δεν θα αιφνιδιάζει τις επιχειρήσεις.
Με την παράκληση να δημοσιευθεί

Ποιοι απαρτίζουν τη νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ
H νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ, που αποτελείται από 11 μέλη, συγκροτήθηκε σήμερα (14/2) σε Σώμα ως ακολούθως:
• Πρόεδρος: Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Α΄ Αντιπρόεδρος: Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
• Β΄ Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
• Γ΄ Αντιπρόεδρος: Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας
• Δ΄ Αντιπρόεδρος: Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Ε΄ Αντιπρόεδρος: Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Γενικός Γραμματέας: Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας
• Οικονομικός Επόπτης: Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδος
• Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης: Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά
• Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης
• Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων: Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας

LEAVE A REPLY