Ο Π. Καμένος κατάλαβε -επιτέλους- πως οι δυο στρατιωτικοί είναι όμηροι και...

Ο Π. Καμένος κατάλαβε -επιτέλους- πως οι δυο στρατιωτικοί είναι όμηροι και ζητά βοήθεια…

1816
SHARE

Με εννέα μέρες καθυστέρηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παραδέχτηκε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στα κελιά της Αδριανούπολης, είναι όμηροι της Τουρκίας και πλέον ζητά τη βοήθεια συμμάχων.

Κατά τη συνάντηση του με τον Ρουμάνο ομόλογο του στο Βουκουρέστι ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τον ενημέρωσε για το… «περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία» σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό».

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

LEAVE A REPLY