Ο Τ. Πετρόπουλος… παραίτησε τον διοικητή του ΕΦΚΑ- Παραιτήθηκε και ο διοικητής...

Ο Τ. Πετρόπουλος… παραίτησε τον διοικητή του ΕΦΚΑ- Παραιτήθηκε και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

940
SHARE

Την παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιου Μπακαλέξη ζήτησε και… έλαβε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ. Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Πετρόπουλος, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Αθανάσιος Καποτάς. «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι ο κ. Καποτάς είχε υποβάλει την παραίτησή του εδώ και αρκετές ημέρες την οποία συνδέει με την επιλογή του να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του 2019, καθώς, όπως είπε, απαιτείται χρονικό περιθώριο 18 μηνών από την ημέρα που παραιτείται κάποιος από τη θέση που κατείχε, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.

Όσον αφορά στην περίπτωση του κ. Μπακαλέξη ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν αποτελεί μομφή προς το πρόσωπο του πρώην πλέον διοικητή, ενώ προανήγγειλε πως ο διάδοχός του θα είναι τεχνολογικά καταρτισμένος για το επόμενο βήμα του φορέα ο οποίος έχει «ξεχωριστές ανάγκες, όπως είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα μηχανογραφικά συστήματα, η ταχύτερη έκδοση των συντάξεων και άλλα». Και έσπευσε να «χρυσώσει το χάπι» για τον κ. Μπακαλέξη λέγοντας πως επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον του κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, «ένα έτος πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του».

LEAVE A REPLY