Ο TAP ενισχύει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στη Δυτική Μακεδονία

Ο TAP ενισχύει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στη Δυτική Μακεδονία

381
SHARE

Πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1 εκατ. ευρώ σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της Ενέργειας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και ο TAP θα επιδοτήσει το 50% των διδάκτρων για 5 ακαδημαϊκά έτη και 90 σπουδαστές το χρόνο, για τη φοίτησή τουςστα μεταπτυχιακά προγράμματα  «Τεχνολογίες Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και «Διαχείριση & Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (M.Sc. MOGMAT), που προσφέρει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν.
Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Καστοριάς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, που ήταν και ο εισηγητής-εμπνευστής της πρωτοβουλίας χαιρέτισε την αναγγελία χαρακτηρίζοντας τον TAP ως έναν αγωγό «συνέργειας, φιλίας και γνώσης».

Το Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, που υλοποιεί εθελοντικά ο ΤΑΡ στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, όπως επεσήμανε από την πλευρά της η νέα διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, είναι ύψους 32 εκατ.ευρώ.  «Με την πρωτοβουλία μας αυτή επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση και καθιστούμε προσβάσιμη σε περισσότερους σπουδαστές τη φοίτηση στα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κομβικό τομέα της ενέργειας», τόνισε σχετικά η κα.Παπαλεξανδρή.

LEAVE A REPLY