Πάνος Καμμένος: «Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην πΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής»

Πάνος Καμμένος: «Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην πΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής»

391
SHARE

Την αποκάλυψη ότι στα Σκόπια συντελέστηκε συνταγματική εκτροπή, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών «δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας», έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας», σημειώνοντας μάλιστα πως «η συμφωνία πέρασε διά συνταγματικής εκτροπής». 

«Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην πΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μιαδιεθνή συνθήκη», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ανένδοτος κατά κυβέρνησης

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει άμεσα από την κυβέρνηση τα προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ στελέχη. 

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την στάση ορισμένων στελεχών του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «ο Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό…Κουντουρά και Κόκκαλης αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους. Γι’ αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας». 

LEAVE A REPLY