Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, ετησίως τα έσοδα για το δήμο Θεσσαλονίκης...

Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, ετησίως τα έσοδα για το δήμο Θεσσαλονίκης από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και την εκμετάλλευση των γυάλινων περιπτέρων

518
SHARE

Περισσότερα από 1,8 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι σήμερα.

Αυτό αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε, όπου αναφέρθηκε στα οφέλη του συστήματος.

“Εξυπηρετεί τους επισκέπτες του κέντρου της πόλης, συνέβαλλε στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, λόγω των διπλοπαρκαρισμένων και διασφαλίζει θέσεις στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους”, τόνισε η κα Αγγελίδου και σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 10.000 κάρτες μόνιμων κατοίκων.

“Η δημοτική αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 755.000 ελέγχους ενώ σήμερα ο αριθμός των μόνιμων χρηστών των thesi.gr ανέρχεται σε 40.000”, σημείωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Επιπλέον, η κα Αγγελίδου υπογράμμισε ότι τα οφέλη για το δήμο Θεσσαλονίκης από την εκμετάλευση των γυάλινων περιπτέρων στον παραλιακό άξονα είναι 733.600 ευρώ, ετησίως.

“Έχει ολοκληρωθεί κατά 97% η διαδικασία της εκμετάλλευσης, καθώς εκκρεμεί το περίπτερο του απογευματινού ήλιου”, δήλωσε.

LEAVE A REPLY