Πάνω από 3.100 κλήσεις “έκοψε” η δημοτική αστυνομία τον Ιανουάριο

Πάνω από 3.100 κλήσεις “έκοψε” η δημοτική αστυνομία τον Ιανουάριο

1254
SHARE

Στροφή στα ιδιωτικά πάρκινγκ πραγματοποιούν οι Θεσσαλονικείς, καθώς η υψηλή χρέωση (1,7 ευρώ/ώρα) και το ημερήσιο “πλαφόν” των τεσσάρων ωρών φαίνεται ότι λειτουργούν αποτρεπτικά για όσους θέλουν να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στις θέσεις με τις λευκές διαγραμμίσεις.

“Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ζήτηση για τις μηνιαίες θέσεις στάθμευσης, όπου το σχετικό κόστος είναι 100 ευρώ τον μήνα”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης πάρκινγκ, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης και σημείωσε πως η μέση διάρκεια παραμονής των οχημάτων στο χώρο είναι 1,5-2 ώρες.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου τόνισε πως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης THESi υλοποιείται ικανοποιητικά.

“Τον Ιανουάριο, η δημοτική αστυνομία έκοψε 4.500 κλήσεις, το 70% των οποίων αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε θέσεις μονίμων κατοίκων”, σημείωσε η κ.Αγγελίδου ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της σύμβασης σχετικά με τη χρέωση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

“Αυτό μπορεί να γίνει μετά τη λήξη της σύμβασης”, δήλωσε η κ.Αγγελίδου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία από την εφαρμογή του THESi. 

LEAVE A REPLY