Πάνω από 3.500 τόνους αλατιού έριξαν συνεργεία της ΠΚΜ- Η ανακοίνωσης της...

Πάνω από 3.500 τόνους αλατιού έριξαν συνεργεία της ΠΚΜ- Η ανακοίνωσης της Περιφέρειας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο και τον ΟΑΣΘ

321
SHARE

Πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία έριξαν συνεργεία της Περιφέρειας που δίνουν μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Αυτό σημειώνει στη σημερινή πρωινή ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα ενημερώνει για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, ενώ αναφέρεται και στην απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν λεωφορεία από το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
«-Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του. Λόγω της έντασης και της διάρκειας της χιονόπτωσης και για την ασφάλεια των μετακινουμένων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
-Το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από 200 εργαζόμενους, 100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρείγια τρίτο εικοσιτετράωρο, στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.
-Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
-Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων. Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.
-Όλες οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτές, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».

LEAVE A REPLY