Thursday , 18 April 2024

Πάνω από 5.200 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση καταγράφηκαν μέσα σε πέντε ημέρες!

Συνολικά 1143 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, σε ολόκληρη την χώρα.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς αυξημένος, σε σχέση με το αποτέλεσμα των αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, γεγονός που καταδεικνύει και τον βαθμό εμπέδωσης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τους πολίτες από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και σήμερα.

Εκτός από τις 75 παραβάσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ που επιβλήθηκαν, η εικόνα στην υπόλοιπη χώρα είναι η εξής.

Στην Αττική, καταγράφηκαν 387 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, στην Κρήτη 113, στα Ιόνια νησιά 101, στη Δυτική Ελλάδα 100, στην Πελοπόννησο 81, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 57, στη Στερεά Ελλάδα 50, στη Θεσσαλία 47, στην Ήπειρο 42, στο νότιο Αιγαίο 38, στην Κεντρική Μακεδονία 23, στο Βόρειο Αιγαίο 18 και στη Δυτική Μακεδονία 11.

Ωστόσο από την έναρξη του μέτρου, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή έχουν βεβαιωθεί 5.206 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Όσον αφορά την απαγόρευση που ισχύει για τη λειτουργία των καταστημάτων, βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις στην Αττική, οι δύο στη Δυτική Ελλάδα και από μία παράβαση καταγράφηκε σε Πελοπόννησο,Κεντρική Μακεδονία, Ιόνια νησιά και Κρήτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την έναρξη του απαγορευτικού που ισχύει και για τα καταστήματα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 12 Μαρτίου ως και χθες, Παρασκευή 27 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 279 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί συνολικά 289 άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *