Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο στη Θεσσαλονίκη

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο στη Θεσσαλονίκη

4345
SHARE

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το μήνα Ιούλιο, σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Παρά τους τροχονομικούς ελέγχους και τις αστυνομικές δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τον περασμένο μήνα,πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα, άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ 161 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Επιπλέον, αριθμός των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένος κατά 2,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα, πέρυσι ενώ αύξηση κατά 8,5% εμφανίζουν και τα αντίστοιχα περιστατικά.

Ωστόσο, αύξηση ρεκόρ 557% καταγράφεται στη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς, όπου μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν 171 παραβάσεις στο νομό Θεσσαλονίκης ενώ αισθητή είναι και η αύξηση στα περιστατικά που αφορούν την οδήγηση χωρίς κράνος και την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

“Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα καταγράφονται κυρίως το καλοκαίρι, λόγω των αυξημένων μετακινήσεων στις τουριστικές περιοχές ενώ όσον αφορά τα θύματα, είναι άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με ελλειπή οδηγική εμπειρία”, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών Θεσσαλονίκης “Ο Λευκός Πύργος”, Γεράσιμος Σαβράμης.

Από την πλευρά της η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ και να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να σέβονται τα όρια ταχύτητας, να μην κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις, να μην παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και κράνος, όταν πρόκειται για δικυκλιστές.

LEAVE A REPLY