Πήγασος Εκδοτική: Καταγγέλθηκε ομολογιακό 80 εκατ. ευρώ

Πήγασος Εκδοτική: Καταγγέλθηκε ομολογιακό 80 εκατ. ευρώ

375
SHARE

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Εθνική Τράπεζα, ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων προχώρησε στην καταγγελία ομολογιακού ύψους 80 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δεν αποκλείεται πλέον να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της -συμφερόντων Μπόμπολα- εισηγμένης, επιδόθηκε στην Πήγασος από την Εθνική και υπό την ιδιότητά της ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων, εξώδικη Καταγγελία Ομολογιακού Δανείου ύψους 80.000.000,00 ευρώ, που εξεδόθη κατά τους όρους που αναφέρονται στο υπ’ αριθμ. 9747144261/11.03.2014 «Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου, Μετά Συμβάσεων Καλύψεως, Πρωτογενούς Διαθέσεώς του, Ορισμού Πληρεξουσίου Καταβολών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων» ως ισχύει, καθιστώντας αυτό αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και καλώντας την εταιρία όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του Δανείου αυτού οφειλών ύψους 77.857.720,56 ευρώ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Πήγασος γνωρίζει στο επενδυτικό κοινό και στις Αρμόδιες Αρχές, ότι κατά πάγια τακτική της, θα προβαίνει σε άμεση ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξη».

LEAVE A REPLY