Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η Θεσσαλονίκη κέντρο του «Δρόμου του Μεταξιού»-Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων...

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η Θεσσαλονίκη κέντρο του «Δρόμου του Μεταξιού»-Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων στην Ελλάδα το 2018

846
SHARE

H Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει το κέντρο του “Δρόμου του Μεταξιού”, τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι,νωρίτερα σήμερα το πρωί από το βήμα του 8ου Συνεδρίου “Δρόμος του Μεταξιού”, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο γ.δ. του ΠΟΤ εξήρε επίσης τη χώρα μας για τη φετινή επιτυχημένη τουριστική χρονιά και για το γεγονός ότι μετά από πέντε-έξι χρόνια κρίσης κατέγραψε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αποδίδοντας την επιτυχία στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και στην “παγκοσμίως γνωστή” -όπως ανέφερε – υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. “Η χώρα σας πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κα.Κουντουρά τόνισε ότι το 2018 είναι μια χρονιά φαινόμενο τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και σε επίπεδο εσόδων, με πάνω από 32 εκατ. διεθνείς αφίξεις πανελλαδικά, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το 2017, και με παράλληλη αύξηση εσόδων της τάξης του 17%.

Παράλληλα έθεσε πέντε προτεραιότητες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος:

  • επέκταση της τουριστικής περιόδου (με την καμπάνια Greece 365 days),
  • ανάπτυξη σε νέες διεθνείς αγορές μέσω νέων αεροπορικών συνδέσεων,
  • ανάδειξη αναδυόμενων προορισμών της χώρας
  • ανάπτυξη νέων θεματικών ταξιδιωτικών εμπειριών
  • υιοθέτηση πολιτικής φιλικής προς τις ελληνικές και ξένες επενδύσεις στον τουρισμό.

Όσον αφορά το θέμα του Συνεδρίου, τον “Δρόμο του Μεταξιού”, η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι αποτελεί μέρος της ιστορίας της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης και ότι στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να αποτελέσει “μία πύλη από το παρελθόν προς το μέλλον. Στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες στην πόλη θα τεθούν οι στόχοι και το πλαίσιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και θα αναδειχθούν νέοι προορισμοί, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες”.

Το συνέδριο “Δρόμος του Μεταξιού” διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού.

 

LEAVE A REPLY