Saturday , 20 April 2024

«Παγωμένο» εδώ και δύο χρόνια παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Του Γ. Κατσιάνη

Αναξιοποίητο παραμένει εδώ και δύο χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα.

Ο λόγος είναι ότι μετά τον τελευταίο άγονο διαγωνισμό που διεξήχθη το Νοέμβριο του 2019, το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την μακροχρόνια μίσθωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου.

Οι λόγοι;

«Είτε λόγω πολιτικών πεποιθήσεων εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είτε λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων εναντίον της βιώσιμης αυτής λύσης. Ή διαφορετικά, είτε γιατί δεν πιστεύουν κάποιοι σε αυτήν τη λύση, είτε διότι αντιλαμβάνονται ότι είναι η μόνη βιώσιμη λύση και δεν θέλουν να την δουν να υλοποιείται για λόγους μικροπολιτικής και ανάγκης αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση», τονίζει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

Μάλιστα, σημειώνει ότι «λόγω της απλής αναλογικής, η παράταξη μας δεν έχει την δυνατότητα να πάρει αυτή την απόφαση χωρίς την συναίνεση των άλλων παρατάξεων. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που έχουμε φτάσει σε αυτό το πολιτικό αδιέξοδο».

Η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της 25ετούς ανάθεσης της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου σε ιδιώτη, πρόταση η οποία ωστόσο δεν έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των δημοτικών μελών, δώ και δύο χρόνια.  

Μάλιστα, ο κ. Καρανικόλας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να αφήσουν την διοίκησή του δήμου Νάουσας «αλλά και εμένα προσωπικά να προσπαθήσω για το άνοιγμα του χιονοδρομικού μας κέντρου, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των πράξεων αυτών. Διαφορετικά είτε είναι Νοέμβριος είτε Απρίλιος ο στόχος τους θα παραμένει ο ίδιος, το κλείσιμο δηλαδή του χιονοδρομικού μας κέντρου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *