“Παζάρι” για έναν υποψήφιο σύμβουλο

“Παζάρι” για έναν υποψήφιο σύμβουλο

493
SHARE

Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό και είμαστε η μόνη ενημερωτική σελίδα που έχει ασχοληθεί με το θέμα της δυσκολίας συμπλήρωσης ψηφοδελτίων από την πλειοψηφία των υποψήφιων δημάρχων, όχι λόγω ανικανότητας ή ότι δεν τραβάει ο συνδυασμός τους, αλλά λόγω της πληθώρας “δελφίνων” που επιθυμούν να αναλάβουν τα ηνία κάποιου δήμου, γεγονός που συνεπάγεται της μεγάλης προσφοράς μιας θέσης ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου. Το Thesseconomy λοιπόν είναι το πρώτο που αποφάσισε να θίξει και το θέμα του “παζαριού” που έχει στηθεί για την προσέλκυση υποψηφίων συμβούλων και να σας ενημερώσει για το φαινόμενο αυτό το οποίο δεν είναι κάτι καινούριο, φυσικά και προϋπήρχε πάντα στο προεκλογικό τοπίο, αλλά αυτή τη φορά, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
“Μου έχουν πάρει τρία άτομα” μας δηλώνει ένας υποψήφιος δήμαρχος ¨προσπαθούν να μου πάρουν συμβούλους” λέει ένας άλλος και προσθέτει “κάθε μέρα είναι στην επιχείρηση του Α.Κ. που έχει δηλώσει ότι θα κατέβει μαζί μου και ενώ τους διώχνει, κάνει αγώνα για το συνδυασμό μας, μοιράζει κάρτες, τον ενοχλούν συνέχεια. Κάθε μέρα πηγαίνουν από άλλον υποψήφιο δήμαρχο 3 με 4 άτομα και τον πιέζουν, του τάζουν πράγματα, ευτυχώς ακόμη κρατάει”.
Μπορεί να πει κάποιος πως αυτά γίνονται και να μην βρίσκει κάτι μεμπτό στα παραπάνω αλλά όταν φτάνει μια θέση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου αντικείμενο χρηματικής συναλλαγής τότε τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με όσα έχουν φτάσει στα αυτιά μας ακόμη και 4 με 5 χιλιάδες ευρώ θεωρούνται ποσά που δίνονται από τους “έχοντες” επικεφαλής συνδυασμών για να εξασφαλίσουν στα ψηφοδέλτια τους ένα άτομο με “πολλούς ψήφους”. Πιο συγκεκριμένα έχουμε ακούσει πχ. “του έδιναν τρία χιλιάρικα αλλά δεν έχει ανάγκη και δεν πήγε μαζί τους” μέχρι “αυτός ζήτησε 2 χιλιάρικα για να μπει στο ψηφοδέλτιο μας” ‘η ακόμη και το πιο τραβηγμένο ” ρε συ αυτός είναι αρχιλαμόγιο,πήρε 2 χιλιάρικα για να κατέβει με τον… (όνομα δεν δημοσιοποιούμε για να μην εκθέσουμε κανέναν, δεν είναι αυτός ο στόχος του δημοσιεύματος) και μετά ήρθε ο άλλος και του έδωσε παραπάνω και πήγε με αυτόν. τι να του κάνει ο πρώτος τώρα μήνυση;”.
Μάρτυρες ανάλογων συζητήσεων και δηλώσεων έχουν γίνει σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικά αυτή την προεκλογική περίοδο. Όπως έχει ήδη αναφερθεί όλα τα παραπάνω μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αποτελούν όμως πραγματικότητα και ένα πολύ καλό καμπανάκι για το πόσο μεγάλη σκέψη χρειάζεται πριν δώσουμε κάπου την ψήφο μας.Όπως επίσης έχει ξαναγραφτεί πιο πάνω, σκοπός του συγκεκριμένου κειμένου δεν είναι να εκτεθούν πρόσωπα και να δημοσιοποιηθούν ονόματα, στόχος παραμένει η γνωστοποίηση της γιγάντωσης μιας πολύ άσχημης κατάστασης στην οποία ταιριάζει “γάντι” το ρητό “ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι”. Το συγκεκριμένο κείμενο προέκυψε μετά από επιβεβαίωση και διασταύρωση του μεγέθους  του προβλήματος που περιγράφουμε και τεκμηρίωση, καθώς προκύπτει μέσα από μαρτυρίες που συγκέντρωσε το Thesseconomy μετά από συζητήσεις με υποψήφιους δημάρχους (αρκετά μεγάλο δείγμα).

LEAVE A REPLY