Friday , 29 March 2024

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στο άγαλμα Βενιζέλου

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Ενώσειςκαι Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειάς μας, ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 19:30μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της “έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα δίνει ισότιμα τη σύγχρονη μόρφωση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εργαστήρι δεξιοτήτων» με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων. Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα ενισχύσει τη γενική μόρφωση. Γιατί όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας. ΟΧΙ ένα σχολείο που εντείνει την κατηγοριοποίηση μαθημάτων, αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα και καταργεί τη δεύτερη εξεταστική του Ιουνίου. Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα προετοιμάζει το μαθητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εξεταστική αρένα» όπου οι μαθητές θα ωθούνται ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια και εμείς οι γονείς θα βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας. Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που μέσα από τη γενική μόρφωση θα ενισχύει την κριτική σκέψη του μαθητή. ΟΧΙ ένα σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων δηλ. της τυποποίησης της γνώσης. Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που οικονομικά θα στηρίζεται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο απευθύνει και η Γ’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι “δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα και η αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να την αναγκάσουμε να τα πάρει όλα πίσω, να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά της σχέδια της”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *