Tuesday , 16 April 2024

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων : “Σε λίγο θα καταργήσουν και το Πάσχα!”

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων απέναντι στις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών και τη χρονική μεταφορά της Ανάστασης τρεις ώρες νωρίτερα ( από τις 00:00 στις 21.00μμ).

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100 και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ηρακλής Ρεράκης ανέφερε ότι “η μεταφορά της Ανάστασης από τις 00:00 στις 21.00 δεν στηρίζεται θεολογικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί το Σάββατο. Για εμάς τους ορθοδόξους η Κυριακή αρχίζει στις 12 το βράδυ. Θεολογικά ο Χριστός έμεινε 3 μέρες στο μνήμα. Πρέπει να δείχνουμε ένα σεβασμό στην τάξη της Εκκλησίας. Περιθωριοποιήθηκε η πίστη. Κανείς δεν νοιάζεται για την κατάσταση της ψυχής. Η εκκλησίας μας δεν είναι μόνο η ΔΙΣ. Είμαστε και εμείς. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε και τη θεολογική θέση μας. Παραβιάζεται η τάξη της Εκκλησίας. Τα της τάξεώς της τα αποφασίζει μόνο η Εκκλησία”.

Σχετικά με τα όσα εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την απόσταση 10τμ ανά πιστό και τη χρήση διπλής μάσκας σχολίασε ότι “πρόκειται για τη δίωξη της ορθοδοξίας. Είναι ακατανόητα αυτά που εισηγήθηκαν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι γίνεται συνεννόηση εκ των προτέρων. Είναι άδικο στην επιτροπή να μην υπάρχουν και θεολόγοι. Έχετε ρωτήσει κάποιον που ήταν σε ΜΕΘ τι έκανε τόσες μέρες; Προσευχόταν στο Θεό και τους Αγίους. Σε λίγο η πολιτεία θα καταργήσει το Πάσχα!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *