Παντελής Αγγελίδης: Πως ο «εκλεκτός» της Μ. Κόλλια-Τσαρουχά οδηγήθηκε σε παραίτηση από...

Παντελής Αγγελίδης: Πως ο «εκλεκτός» της Μ. Κόλλια-Τσαρουχά οδηγήθηκε σε παραίτηση από την Κ. Νοτοπούλου

1647
SHARE

«Θεωρώ πως η Νοτοπούλου είναι αποφασισμένη να αναλάβει, σε πολιτικό επίπεδο, πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) σε πόλο ανάπτυξης για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας», υποστήριζε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΑΖΚ, Παντελής Αγγελίδης, λίγες ημέρες πριν την παραίτηση του.

Τι μεσολάβησε όμως και  το κλίμα άλλαξε ξαφνικά, με αποτέλεσμα η νεαρή υφυπουργός Εσωτερικών να βάλει τέλος στην θητεία του προέδρου της ΑΖΚ,40 μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της;

Καταρχήν, ο κ. Αγγελίδης επιλέχτηκε τον Ιούνιο του 2015 για τη θέση του προέδρου της ΑΖΚ από την τότε υφυπουργό Εσωτερικών (σήμερα υφυπουργό Εθνικής Άμυνας), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η μεταξύ τους συνεργασία υπήρξε άψογη αν αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες φορές η υφυπουργός Εσωτερικών ζητούσε από τον πρόεδρο της ΑΖΚ να την ενημερώσει για τα ραντεβού που έκλεινε στην Αθήνα, ώστε να παραστεί και η κα Κόλλια σε αυτές τις συναντήσεις!

Την ίδια ώρα, η δημιουργία Κέντρου Ψηφιακής Αγροτοδιατροφής στην ανατολική Θεσσαλονίκη και προθερμοκοιτίδας καινοτομικής επιχειρηματικότητας ‘OK!Thess’ αποτελούν τις σημαντικότερες δράσεις που αναλήφθηκαν επί ημερών του κ. Αγγελίδη.

Η αλλαγή κλίματος

Ωστόσο, η αντικατάσταση της κας Κόλλια από την Κατερίνα Νοτοπούλου, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ανασχηματισμού, έμελλε να αποτελέσει και την αρχή του τέλους της θητείας Αγγελίδη στο τιμόνι της ΑΖΚ.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση της νέας υφυπουργού Εσωτερικών με τη διοίκηση της ΑΖΚ διεξήχθη σε καλό κλίμα, το πρώτο «επεισόδιο» στις σχέσεις Νοτοπούλου-Αγγελίδη προκλήθηκε από ένα τυχαίο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, το γεγονός ότι ο κ.Αγγελίδης παραβρέθηκε στη θεμελίωση του τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, στις 19 Σεπτεμβρίου, χωρίς να ενημερώσει σχετικά την υφυπουργό Εσωτερικών, αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθούν τα πρώτα «σύννεφα» στη σχέση της κας Νοτοπούλου και του προέδρου της ΑΖΚ.

Λίγες ημέρες αργότερα, η υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε την παραίτηση του κ.Αγγελίδη, με κάποιους να αποδίδουν και σε πολιτικούς λόγους την αποπομπή του  προέδρου της ΑΖΚ.

LEAVE A REPLY