Thursday , 28 March 2024

Παράταση στην υποβολή του πόθεν έσχες ζητούν δικαστές και εισαγγελείς

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ζητούν δικαστές και εισαγγελικοί λειτουργοί να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) τονίζουν πως “δεν είναι εφικτό να τηρηθεί” η προθεσμία της 30ης Νοεμβρίου “λόγω των αντικειμενικών δυσχερειών κατά τη συγκέντρωση των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και εξακολουθούν να ισχύουν, κυρίως στα τραπεζικά ιδρύματα”.

Μάλιστα, εκφράζουν ενστάσεις σχετικά με την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες.

“Το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και παραλαβής των δηλώσεων τίθεται περιοδικά εκτός  λειτουργίας, εμποδίζοντας σοβαρά την ομαλή και εμπρόθεσμη διαδικασία υποβολής τους από τα μέλη μας”, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *