Παράταση των προληπτικών προστατευτικών μέτρων στην Ξάνθη

Παράταση των προληπτικών προστατευτικών μέτρων στην Ξάνθη

458
SHARE
Έντονοι καπνοί εξαπλώνονται στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης, Τρίτη 1η Μαΐου 2018. Η φωτιά ξεκίνησε στο κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών με ιδιαιτέρως εύφλεκτα υλικά ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Για 24 ώρες παρατείνονται τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τρίτη σε περιοχές κοντά στο εργοστάσιο μπαταριών Sunlight, στο Όλβιο Ξάνθης, που υπέστη μεγάλη ζημιά από πυρκαγιά την Πρωτομαγιά.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, στους οικισμούς Νέο Όλβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων μετρήσεων, για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.

Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:

  • Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
  • Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).
  • Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.
  • Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη.

LEAVE A REPLY