Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τη χθεσινοβραδινή ενέδρα...

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τη χθεσινοβραδινή ενέδρα με μολότοφ

671
SHARE

Για δολοφονική ενέδρα, κάνει λόγο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή δριμεία επίθεση με μολότοφ, που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο και ζητεί την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωση της, συγκεκριμένα, η Ένωση επισημαίνει ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για το περιστατικό, από το οποίο, όπως τονίζει, δεν υπήρξε –ευτυχώς- τραυματισμός αστυνομικού, αλλά μόνο υλικές ζημιές στην “κλούβα”, που μετέφερε τη διμοιρία-“στόχο”.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 χθες βράδυ. Μετά την αλλαγή βάρδιας των ΜΑΤ μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο,  το λεωφορείο που μετέφερε τους αστυνομικούς στην οδό Αγίου Δημητρίου δέχθηκε “βροχή” από μολότοφ – πάνω από 30 – από κουκουλοφόρους που “εξόρμησαν” κλασικά από τις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έστησαν οδοφράγματα.

“Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια”, δήλωσε για την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

LEAVE A REPLY