Παρέμβαση ΣΒΒΕ προς τον πρωθυπουργό για την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός”

Παρέμβαση ΣΒΒΕ προς τον πρωθυπουργό για την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός”

396
SHARE

 

Να επανεξετάσει το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, που αφορούν στην υλοποίηση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός», καλεί την Κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της «Ελληνικός Χρυσός», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ, οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Γιαυτο και ο  ΣΒΒΕ, υπόσχεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ακυρωθεί μια πραγματικά εμβληματική ξένη άμεση επένδυση στη χώρα.

ο ΣΒΒΕ επισημαίνει ότι η “Ελληνικός Χρυσός” είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και η αναστολή της δημιουργεί ένα σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και στην εξαγγελθείσα, μόλις χθες από τη Θεσσαλονίκη, κυβερνητική πολιτική για αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας, με αιχμή την υλοποίηση επενδύσεων και στήριξη της περιφέρειας.

Επίσης ότι η λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός» έχει εξαιρετική σημασία για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη, και συνολικά στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας, αφού πρόκειται για επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 3 δισεκατ.δολ., ενώ αναμένεται να απασχολεί στην πλήρη της λειτουργία  περισσότερους από 3.600 εργαζομένους.

Ο ΣΒΒΕ δηλώνει από την πλευρά του ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για κάθε συνεργασία και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να μην ακυρωθεί μια εμβληματική ξένη άμεση επένδυση στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

 

LEAVE A REPLY