Παρέμβαση του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία του ΣΒΒΕ

Παρέμβαση του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία του ΣΒΒΕ

501
SHARE

Τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος αποτέλεσαν νωρίτερα σήμερα το νέο στόχο της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”, χωρίς πάντως να προκαλέσουν ζημίες ή να απειλήσουν τους εργαζόμενους.

Συνολικά πέντε άτομα μπήκαν, αναλυτικότερα, στα γραφεία του Συνδέσμου στον έκτο όροφο του γνωστού κτιρίου όπου στεγάζεται η πλειοψηφία των παραγωγικών φορέων της πόλης, στην Πλατεία Μοριχόβου και πέταξαν τρικάκια που έφεραν το μήνυμα “Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών”, ενώ άφησαν επίσης κείμενο κατά της Κυβέρνησης, του ΣΒΒΕ και του κεφαλαίου και ανάρτησαν  πανό στην είσοδο.
Στο εν λόγω κείμενο, που υπογράφει η “Ελευθεριακή Πρωτοβουλία – Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας”, αναφέρεται:
«Η Αλληλεγγύη το Όπλο των Λαών
Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών
Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω. Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.
Η φετινή ΔΕΘ έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επίμονα επανέρχεται για να υπενθυμίζει πως οι όροι διαβίωσης της κοινωνικής βάσης συνεχίζουν να δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα Πέμπτη 6/9/2018 αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του για να υπενθυμίσουμε πως όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς.
Η ελπίδα της κοινωνικής βάσης βρίσκεται στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να οργανωθούμε σε πολιτικές συλλογικότητες, ταξικά σωματεία βάσης, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και αντιφασιστικές ομάδες.

Παρόλη τη σχετική υποχώρηση των κινημάτων αντίστασης οφείλουμε να αγωνιστούμε για να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα κι αντεπίθεση.
Όλοι/ες στην πορεία της ΔΕΘ ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό
Σάββατο 8/9/2018,

18:00 Καμάρα».

 

LEAVE A REPLY