Παρέμβαση-ψήφισμα του Δήμου Ξάνθης για το θέμα της ΣΕΚΑΠ

Παρέμβαση-ψήφισμα του Δήμου Ξάνθης για το θέμα της ΣΕΚΑΠ

286
SHARE

Ψήφισμα με το οποίο ζητά ομόφωνα από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να βρουν λύση ώστε η ΣΕΚΑΠ να μην οδηγηθεί σε πτώχευση λόγω του υπέρογκου προστίμου των 38,2 εκατ.ευρώ για υπόθεση του 2009, όταν λειτουργούσε υπό το προηγούμενο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με θέμα την έναρξη διαδικασίας αναγκαστικής πτώχευσης. Αύριο το πρωί, επίσης, οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ θα βρίσκονται στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, όπου εξετάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης τονίζεται ότι είναι τραγικό να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους και συνεισφέρει εκατομμύρια κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ψήφισμα απεστάλη στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

 

Στην σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν και ο εκπρόσωπος της διοίκησης Δρόσος Δρόσος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης.

 

LEAVE A REPLY