Παραιτήθηκε με αιχμές ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου

Παραιτήθηκε με αιχμές ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου

410
SHARE

Αφήνοντας αιχμές για πολιτικούς και δικαστές υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, κάνοντας λόγο -στη μακροσκελή δήλωσή του- για υποχώρηση του Κράτους Δικαίου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων με τις διαρροές ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου δεν τον άφηναν, όπως είπε, να επιτελέσει τα καθήκοντά του. Ακόμη, έκανε λόγο για απαράδεκτη παραβίαση των δικαστικών απορρήτων που -όπως υπογράμμισε- έχει επιφέρει πλήγμα στο κύρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ επισήμανε ότι φοβάται πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων.

Ο κ. Σακελλαρίου (σ.σ. ο οποίος κανονικά θα αποχωρούσε από τη θέση του τον Ιούνιο)- εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας ότι πήρε την απόφαση αυτή μετά από 42 χρόνια δικαστικής σταδιοδρομίας, γιατί όπως είπε μαζί με συναδέλφους του από τα πρώτα Μνημόνια είχαν εκφράσει την «μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του Μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επι του θεσμικού». Και ολοκλήρωσε τη δήλωσή του με μια φράση που προκάλεσε αίσθηση: «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

LEAVE A REPLY