«Παραλύει» η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Παραλύει» η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

763
SHARE

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εναντιώνονται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα, οδηγεί σε αύξηση της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης.

Στη Θεσσαλονίκη, φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, διαμορφώνοντας μέτωπο απέναντι στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και συγκροτούν την «Κοινωνική Συμμαχία», μία κίνηση που ξεκινά τις κινητοποιήσεις σήμερα, με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης».

Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενώ μία ώρα νωρίτερα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η απεργία αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και στις μετακινήσεις, καθώς σε αυτήν συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια ενώ ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων θα υπάρξουν λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Με στάση εργασίας θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Έτσι λοιπόν, δε θα κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της πόλης από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

LEAVE A REPLY