Παραμένει “φτωχομάνα” η Θεσσαλονίκη-Χιλιάδες νοικοκυρία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Παραμένει “φτωχομάνα” η Θεσσαλονίκη-Χιλιάδες νοικοκυρία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

336
SHARE
Paramenei ftoxomana i Thessaloniki-Xiliades noikokyria xwris ilektriko revma

Έρευνα της Palmos Analysis για την ενεργειακή φτώχεια στη Θεσσαλονίκη: Στοιχεία σοκ για την αδυναμία των Θεσσαλλονικιών να ανταποκριθούν στο κόστος θέρμανσης και ηλεκτροδότησης.

Σοκ προκαλούν τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία από την έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, που αποτυπώνουν την αδυναμία του μέσου νοικοκυριού στη Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στο απαιτούμενο κόστος θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού.

Έξι στα δέκα νοικοκυριά, περίπου 185.000 στον αριθμό, δυσκολεύονται να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περίπου 15.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι περίπου 2.000 νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης περνούν περιόδους στις οποίες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο πεδίο της θέρμανσης, όπου 22.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο κόστος, ενώ 163.000 νοικοκυριά δηλώνουν πως ανταποκρίνονται με δυσκολία.

Από την έρευνα της Palmos Analysis προκύπτει ακόμα ότι το μέσο νοικοκυριό καλείται να ξοδέψει το 13% του ετήσιου εισοδήματος του σε λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 10%, που αποτελεί και το όριο του ορισμού της ενεργειακής φτώχειας στην Ευρώπη.

LEAVE A REPLY